Inspectorul de protecţie civilă este specialistul încadrat la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor, instituţiilor publice şi al operatorilor economici nominalizaţi în clasificarea din punct de vedere al protecţiei civile în funcţie de tipurile de riscuri specifice. Inspectorul de protecţie civilă asigură permanent :
Coordonarea planificării şi a realizării activităţilor şi măsurilor de protecţie civilă;
Pregătirea serviciilor de urgenţă, a salariaţilor şi/sau a populaţiei;
Asigură coordonarea secretariatelor tehnice ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă, respectiv a celulelor pentru situaţii de urgenţă;
Consiliază conducerea instituţiei/agentului economic/ localităţii pe probleme de protecţie civilă;
Coordonează activitatea de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă şi de protecţie civilă, precum şi organizarea restabilirii capacităţii de intervenţie a serviciului de urgenţă la încheierea misiunilor specifice;
Are competenţe privind elaborarea/administrarea documentelor specifice activităţii de protecţie civilă şi gestionarea patrimoniului din cadrul serviciului de urgenţă ce funcţionează în localitate, instituţie sau operatorul economic în care îşi desfăşoară activitatea.
Calitatea de inspector de protecţie civilă se atribuie prin ordin sau prin dispoziţie scrisă a angajatorului. Poate fi încadrat în muncă sau în serviciu, după caz, numai după obţinerea unui certificat de competenţe profesionale în condiţiile stabilite prin metodologia emisă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Inspectorul de protecţie civilă are deprinderi privind comunicarea cu diferite categorii de interlocutori şi lucrul în echipă. El deţine cunoştinţe solide în domeniul legislaţiei de protecţie civilă şi privind managementul situaţiilor de urgenţă, organizează şi conduce pregătirea profesională în domeniu a membrilor serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă, îndeosebi a formaţiunilor de intervenţie în situaţii de protecţie civilă, precum şi instruirea în domeniu şi educarea preventivă a populaţiei şi salariaţilor din responsabilitate.
28 Septembrie 2017
BRAŞOV, Clădirea GREEN CENTER,Str. Brânduşelor nr. 74, etaj 3, birou 8,Cod Poştal 500397
Acte necesare:
Formular înscriere
Copie carte identitate
Copie certificat naștere
Copie act studii (conform specificaţiilor din prezentarea cursului)
Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
Adeverință medic familie / Fișă aptitudini - în original (cu mențiunea "apt muncă")
Actele pot fi transmise prin e-mail la adresa office at calificat dot ro sau pot fi depuse la Secretariatul Fundația F.P.I.P.-Viitor Braşov.
BRAŞOV, Clădirea GREEN CENTER
Str. Brânduşelor nr. 74, etaj 3, birou 8
Cod Poştal 500397
Telefon: 0371 046 640, 0268 331 329
Fax: 0368 816 188
Mobil: 0751 272 222
E-mail:office@calificat.ro;brasov@calificat.ro;fundatiafpip@calificat.ro