Denumire program | Categorie | Cod C.O.R./N.C. | Durată | Nivel minim de studii pentru accesul la program | Autorizat |
---|---|---|---|---|---|
PATISER | Programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale | COR 751203 | 3-5 zile | Cel puțin Învățământ gimnazial /general obligatoriu/8 clase | A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) |
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de patiserie specializate și / sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor / cafenele / insule de gătire din hypermarketuri / mall / vagoane restaurant / vase de croazieră fluvială sau maritimă / unități mobile (food-truck) / tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unităti de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate.
Ocupaţia presupune și o sferă minimă de competenţe cheie precum cele digitale, de utilizare a noțiunilor de bază de TIC, cele civice și sociale organizaționale, dar și cele antreprenoriale competențe care să il ajute în activitatea zilnică: utilizarea cunoștințelor digitale în exploatarea echipamentelor dar și în autocontrolul și monitorizarea activității, în organizarea locului de muncă, în stabilirea unor relații civice și sociale corecte pentru desfășurarea activității.
În plus, pentru desfășurarea activității cu un deplin control al riscurilor, PATISERUL trebuie să aibă și un minim de competențe generale cu privire la aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, aplicarea normelor de protecţie a mediului, și aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor. Pentru controlul și monitorizarea activitășii este necesar să aibă un minim de competențe cu privire la întocmirea documentelor primare specific.
Evaluarea competențelor profesionale este un program conceput pentru persoanele care cunosc o meserie dar nu dețin un act care să dovedească acest lucru. Astfel, prin participarea la programul de evaluare ei pot obține un certificat de competențe profesionale care să ateste experiența profesională pe care o au, fără să mai fie necesară participarea la un curs de lungă durată.
Evaluarea se realizează având la bază standardul ocupațional pentru calificarea patiser și oferă certitudinea faptului că persoana evaluată cunoaște toate aspectele menționate în acest standard.
Pe lângă cunoașterea meseriei, persoanele care doresc să se înscrie la evaluarea competențelor pentru calificarea patiser trebuie să aibă cel puțin 8 clase finalizate.
Certificatul de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) este recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Procesul de evaluare pentru calificarea patiser poate dura între 3 - 5 zile.
Programarea se face atât telefonic cât și online, accesând butonul "Înscrie-te" de mai jos.
Tel. 0744272222
Pentru a afla cât costă certificarea experienței solicită o ofertă de preț pentru calificarea patiser la adresa de email: evaluare@calificat.ro
Foto: