Programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale

Înapoi la listă

ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICA / CALIFICARE obținută pe baza experienței, prin evaluare / Program autorizat

ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICA / CALIFICARE obținută pe baza experienței, prin evaluare / Program autorizat
Denumire program Categorie Cod C.O.R./N.C. Durată Nivel minim de studii pentru accesul la program Autorizat
ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICA Programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale 5121.2.4 3-5 zile Cel puţin 8 clase A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări)

Înscrie-te la programul de evaluare a competențelor profesionale și obține calificarea de ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ pe baza experienței!

Turismul este un domeniu de activitate profitabil, atât în România cât și în afara țării, iar ponderea pregătirii personalului  în calitatea serviciilor turistice este extrem de mare. Personalul calificat este un indicator al grijii pe care unitatea turistică o acordă clienților săi. 

Administratorul pensiunii turistice este un personaj important în cadrul unității de cazare, el trebuie să dețină cunoștințe din mai multe domenii, pornind de la contabilitate și până la administrarea personalului sau tehnici de vânzări.

Dacă cunoști meseria de administrator pensiune turistică însă nu deții un document care să ateste cunoștințele tale, poți opta pentru evaluarea competențelor profesionale, fără a mai fi necesar să urmezi un curs.

 DESCRIEREA PROGRAMULUI DE CALIFICARE, PRIN EVALUARE (FĂRĂ CURS)

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează acelor persoane care au experiență în administrarea pensiunilor turistice dar nu pot face dovada acesteia printr-un document recunoscut. 

Înscrierea în acest program presupune susținerea unui examen, format din probă teoretică și practică, care se finalizează cu obținerea unui certificat de competențe profesionale recunoscut la nivel național, iar apostilat și tradus este recunoscut și la nivel internațional. Citește mai multe despre recunoașterea diplomei obținute prin evaluare. (link articol AICI). 

Evaluatorii de competențe profesionale sunt specialiști în domeniu, certificați de A.N.C., iar procesul de evaluare are la bază STANDARUL OCUPAȚIONAL pentru ocupația de ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ, garantând astfel faptul că persoana certificată cunoaște toate aspectele menționate în acest standard.  

Evaluarea competențelor în ocupația de ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ poate reprezenta un prim pas în dezvoltarea unei cariere în turism, sau chiar pentru înființarea propriei tale afaceri. 

Tot ce ai nevoie este:

 • să cunoști meserie; 
 • să ai minim 8 clase terminate;
 • să susții examenul pentru calificare. 

 DURATA EVALUARE (EXAMEN)

Procesul de evaluare pentru calificarea ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ poate dura între 3 și 5 zile și se desfășoară la sediul nostru din Brașov.

 PROGRAMĂRI:

Centrul de evaluare Fundația FPIP Viitor asigură evaluarea competențelor pentru calificarea ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ, la care te poți programa telefonic sau online.

               Tel.  0744272222                                                          

 TIP CERTIFICAT OBȚINUT

Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.

Certificatul de competențe profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:

 • ”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
 • (2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
 • (3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”

 AVANTAJELE PE CARE LE VEI OBTINE ODATĂ CU CERTIFICAREA

 • Certificatul obținut prin evaluarea competențelor profesionale are aceeași valoare ca orice diplomă obținută prin absolvirea unui curs de calificare. 
 • Certificarea oferă posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bun și dreptul legal de muncă ca administrator pensiune turistică. 
 • Durata procesului este semnificativ mai scurtă decât în cazul cursurilor de formare profesională. Mai multe despre pașii procesului de evaluare AICI
 • Nu este necesar lucrezi ca administrator pensiune turistică. Evaluarea se bazează pe ceea ce știi să faci, indiferent de modul în care ai învățat această meserie. Vezi competențe evaluate AICI.

 TARIFE

Solicită o ofertă de preț pentru calificarea de ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ la adresa de email: evaluare@calificat.ro

 ALTE INFORMAȚII: 

 • Calendar evaluări:  Urmăreşte-ne în cadrul secţiunii ANUNŢURI
 • Programe noi și/sau în curs de autorizare: Urmăreşte-ne în cadrul secţiunii NOUTĂȚI
 • Intrebări frecvente despre obținerea calificării prin evaluare: Urmăreşte-ne în cadrul secţiunii FAQ

 CADRU LEGAL