Fundaţia FPIP-Viitor este o organizaţie non-guvernamentală, nonprofit, fără scop patrimonial, politic sau lucrativ, având personalitate juridică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Organizaţia activează începând cu 2005, în calitate de Centru de formare profesională autorizat A.N.C., M.E.N., M.M.F.P.S., furnizând la nivel naţional, în conformitate cu acreditarea legală, peste 100 de tipuri de programe de formare profesională, acoperind o arie variată de domenii.
Astfel încât, de peste 15 ani, alegem atent varietatea domeniilor, structurile de parcurgere a programelor, modalităţile de evaluare şi conţinutul acestora, susţinând valorificarea în piaţă a informaţiilor transmise.
Strategiile manageriale care stau la baza activităţii, urmăresc dezvoltarea unui sistem de formare profesională transparent, flexibil, adaptat dinamicii educaţionale, tendinţelor de piaţă, şi care să răspundă în mod concret necesităţilor persoanelor fizice şi companiilor solicitante în demersul acestora de a susţine calitatea, adaptabilitatea şi performanţa în desfăşurarea activităţii.
Pe parcursul celor peste 10 ani de activitate , am dezvoltat parteneriate strategice cu diferite centre de specialitate din ţară şi O.N.G-uri de profil cu scopul de a facilita accesul unor grupuri ţintă la integrarea profesională pe piaţa locurilor de muncă, susţinând totodată formarea profesională ca mijloc de dezvoltare a capitalului uman,aşa cum este definită şi adaptată ea astăzi la nivel European în jurul unor concepte cheie , precum: educaţia permanentă, societatea cunoaşterii, cunostinţe–deprinderi–competitivitate, globalizare, nondiscriminare şi egalitate etc.
Fundaţia FPIP-Viitor este certificată ISO 9001 : 2008 - Sistem de Management al calităţii şi ISO 14001 : 2004 - Sistem de Management al mediului.
Antreprenor, angajat, liber profesionist, lider, manager, dornic de informaţii sau cu o experienţă considerabilă?Indiferent de poziţia din care te-ai intersectat cu nevoia de formare profesională, calificat.ro a fost proiectat ca un concept de formare profesională complet, care să furnizeze servicii integrate, adaptabile nevoilor din piaţă.
Cursanții beneficiază pentru pregatirea teoretică de săli de curs moderne, dotate cu: Videoproiector, Ecran proiecție, Flipchart, Laptop, Internet wireless, Sistem de ventilare/încalzire.Cursanții au acces la echipamentele și resursele tehnice disponibile, consumabile și coffee-corner.
În cadrul programelor de formare profesională organizate acordăm o atenție sporită formării și dezvoltării deprinderilor practice și a compețentelor asociate activităților și operațiilor specifice desfășurate în condițiile reale de muncă de la agenții economici. Astfel, planurile de învățământ prevăd ore de pregătire în laboratorul tehnologic ori în atelierul propriu și/sau stagii de pregătire practică la agenții economici.
Activitățile practice la agenții economici favorizează tranziția formabililor la viața profesională activă și oferă angajatorilor oportunități de riguroasă selecție pentru angajare a viitorilor absolvenți, consolidează parteneriatul dintre școală și piața muncii, orientând adaptarea programelor de formare profesională la cerințele acesteia. Acestea se realizeaza în baza acordurilor de colaborare, concretizate în convenții privind efectuarea stagiului de pregătire practică.
Pentru situațiile în care domeniile de formare abordate nu rezonează cu contextul economic real, nu există agenți economici sau interesul acestora în vederea realizării parteneriatelor de practică, stagiile se organizează în atelierele proprii unde cu ajutorul furnizorilor de logistică, asigurăm, fără rabat, întreaga bază materială.
Metodele de studiu includ tehnici moderne de predare canalizate pe stimularea creativităţii şi interactivităţii cursantuluise, avănd la bază sistemul “Blended Learning” – invăţare combinată, respectiv un mixt intre soluţia tradiţională a cursului în clasa sub îndrumarea lectorului (folosind cele mai moderne instrumente prezentari, tutoriale, simulari si aplicatii soft specifice) si studiul on-line bazat pe tehnologia e-learning, cu scopul de a completa tipul tradiţional de predare, de a oferi fiecărui cursant un nivel avansat de cunoştinţe de nivel tehnic ridicat și nu în ultimul rând, de a institui un sistem cu profund caracter aplicativ prin care se urmărește asimilarea în mod facil si corect a informațiilor.
Fundaţia F.P.I.P. Viitor activează în România prin cele 6 Centre Regionale:
Formare profesională
Programe de formare profesională autorizate(cursuri iniţiere, calificare, perfecţionare,specializare)
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale
Cursuri de specialitate(cursuri de igienă, cursuri de pregătire pentru autorizarea A.N.R.E a instalatorilor şi electricienilor)
Training-uri
Cursuri on-line
Organizarea programelor de formare profesională la cerere
Informare, consiliere şi orientare profesională
Programe de specializare şi dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor profesionale (training-uri), desfăşurate prin Centrul de Dezvoltare a Resurselor Umane ExperTrainer al FPIP, specializat în training-uri personalizate menite a răspunde cererilor specifice ale clienţilor.
Logistica e-learning, suport tehnic şi software
Organizare conferinţe, seminarii, traininguri
Închiriere săli de conferinţe moderne
Servicii pentru furnizorii de formare profesională
Mai multe informații despre serviciile oferite AICI.
Pe 19-20 martie 2025, Palatul Parlamentului din București va fi gazda Forumului Construcțiilor 2025, un eveniment de referință pentru transformarea industriei prin digitalizare, inovație și sustenabilitate. În calitate de partener neguvernamental, FPIP se alătură acestui forum pentru a contribui la definirea viitorului construcțiilor și la promovarea soluțiilor moderne care vor remodela industria.
Cursul de Competențe antreprenoriale este destinat să îți ofere toate resursele necesare pentru a porni o afacere de succes. Cu o combinație de teorie și practică, vei dobândi cunoștințele și încrederea necesară pentru a naviga în lumea afacerilor. Nu rata oportunitatea de a te înscrie și de a investi în viitorul tău antreprenorial!
Servicii medicale complete de medicina muncii oferite la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra. www.calificatpro.ro
Programe de ucenicie organizate de angajatori in parteneriat cu furnizorul de formare profesională , finalizate cu certificate cu recunoaștere profesională
NOU!Curs autorizat, finalizat cu certificat de absolvire, avand recunoastere profesionala atat in tara cat si la nivel international.Curs complet adresat persoanelor care vizeza obtinerea atestatului de Inspector ITP
Cursurile se adresează copiilor de grădiniță și școală generală fiind organizate în acest moment în mai multe orașe din țară. Portofoliul de training conține două programe educaționale pentru dezvoltarea personală și emoțională a copiilor. Primul program este adresat preșcolarilor și se desfășoară sub licența Future Learning for Kids. Al doilea program este conceput special pentru școlari, fiind desfășurat sub licența Clever Children.
Auzim tot mai mult despre cerințele angajatorilor cu privire la calificare și deținerea unei diplome care să ateste cunoștințele personalului. Într-o lume în care accesul la informații și posibilitățile de a învața meserie pe cont propriu sunt tot mai des întâlnite devine necesară deținerea unui document care să demonstreze calificarea...
Evaluarea competenţelor profesionale reprezintă modalitatea rapidă de recunoaștere şi certificare a competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau alte căi nonformale/ informale, fiind recomandată tuturor persoanelor care știu o meserie dar nu dețin dovada calificării. Citește, în continuare, care sunt etapele procesului de evaluare și certificare a competențelor profesionale.