BUCĂTAR / CALIFICARE obținută pe baza experienței, prin evaluare / Program autorizat
Denumire program
Categorie
Cod C.O.R./N.C.
Durată
Nivel minim de studii pentru accesul la program
Autorizat
BUCĂTAR
Programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale
5122.2.1
2 zile
8 clase
A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări)
CALIFICARE PE BAZA EXPERIENȚEI - BUCĂTAR
PROGRAMUL DE EVALUARE A COMPETENȚELOR PROFESIONALE
Evaluarea reprezintă alternativa cursului de formare, în condițiile în care aveți deja experiență în domeniu. Calificarea se obține în urma evaluării competențelor prin susținerea unui examen. Programul este autorizat de ANC, iar certificatul este recunoscut internațional.
Evaluarea competențelor profesionale este un program special conceput pentru acele persoane care au experiență în meseria de bucătar, dar nu dețin un act (diplomă) care să dovedească acest lucru.
Prin participarea la programul de evaluare aceștia pot obține un certificat de competențe profesionale care să ateste experiența profesională pe care o au, fără să mai fie necesară participarea la un curs de lungă durată.
Întregul proces se realizează având în baza STANDARDULUI OCUPATIONAL pentru ocupația de bucătar, oferind garanția faptului că persoana evaluată cunoaște toate aspectele menționate în acest standard.
CONDIȚII DE ACCES
Pe lângă cunoașterea meseriei de bucătar, persoanele care doresc să se înscrie la evaluarea competențelor trebuie să aibă cel puțin 8 clase finalizate.
TIPUL CERTIFICATULUI OBȚINUT
Certificatul de competențe profesionale este emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) și este recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
COMPETENȚE EVALUATE / TEMATICA DE EVALUARE
Comunicarea la locul de muncă;
Desfăşurarea muncii în echipă;
Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare;
Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei;
Prevenirea poluării mediului;
Întocmirea documentelor specifice;
Pregătirea antreurilor calde şi reci;
Pregătirea fripturilor;
Pregătirea gustărilor calde şi reci;
Pregătirea mâncărurilor din carne;
Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase;
Pregătirea preparatelor lichide;
Prepararea dulciurilor (deserturilor);
Prepararea fondurilor glace;
Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
Realizarea acţiunilor de supervizare şi control;
Realizarea aluaturilor de bază;
Realizarea salatelor;
Realizarea sosurilor.
DURATA PROCESULUI DE EVALUARE
Procesul de evaluare pentru calificarea în ocupația bucătar durează 2 zile.
TARIFUL PROCESULUI DE EVALUARE
Pentru a afla cât costă certificarea experienței, solicită o ofertă de preț telefonic sau prin email la adresa evaluare@calificat.ro.
CÂND ȘI CUM SE FACE PROGRAMAREA
Centrul de evaluare Fundația FPIP Viitor organizează săptămânal procese de evaluare, iar programarea se face atât telefonic cât și online, accesând butonul "Înscrie-te" de mai jos.
Tel. 0744272222
Află mai multe informații despre cum poți obține calificarea pe baza experienței AICI.